Акція " 16 днів проти насильства"

2023-12-10

/Files/images/09.jpg

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», до якої ми долучаємося. Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно дітей, жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У філії Михайлівська гімназія Крупецького ліцею було розроблено план заходів для проведення акції, в яких намагалися донести інформацію до здобувачів освіти про насильство та відповідальність за нього. Було проведено ряд заходів спрямованих на попередження насильства, а саме:

«День Синьої Стрічки»,відкриття акції «16 днів проти насильства». Презентація « 16 днів проти насилля» , пройшло бговорення у класах « Абетки виживання, у 8 класі провелено інтерактивне заняття « Не допускай насилля над ближнім, а у 7 класі виховна година « Діти проти насилля. Протягом цих днів психологом школи розповсюдження пам’ятки для учнів та батьків « Світ без насильства» . Запам’ятається зустріч на правову тематику з інспектором сектору ювенальної правенції Кузьмичем В.С. та поліцейським офіцером громади Марковичем Р.А. для учні 4-9 класів. Цікавим та змістовним було ігрове заняття « Мій улюблений світ без насильства» для 2, 3 класів.

Учні 6 класу на година спілкування вивчали « Азбука етикету, ввічливості» .

З дев’ятикласниками проведено анкету « Про насилля».П’ятикласники провели годину спілкування « Мої права та обов’язки». А четвертокласники переглянули та обговорили відео « Права та обов’язки дітей».

Учителем правознавства Серватовичем І.В. у рамках правового тижня проведено у 9 класі правову вікторину « Чи знаю я закон?»

Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших!

Кiлькiсть переглядiв: 53

Коментарi