День Безпечного Інтернету

2022-02-08

Сьогодні, 8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Цього року цей день проходить під гаслом “Разом для кращого Інтернету”, що закликає всі зацікавлені сторони об'єднатися, щоб зробити Інтернет безпечнішим і кращим місцем для всіх, особливо для дітей та молоді.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

8 лютого у школі було проведено ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадати правила Інтернет спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами.

Для старших учнів молодшої школи проводилися відео-уроки на тему: «Інтернет - користь чи прихована небезпека» з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті та отримали пам'ятки "Безпечне користування Інтернетом".

Для учнів 8 – 9 класів був проведений онлайн- квест «Безпечний Інтернет ». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.

Учні старших класів визначали шляхи попередження негативного впливу роботи в Інтернеті, ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків.

Проведені заходи дозволяють зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.

/Files/images/den_bezpechnogo_nternetu_/20220208_123927.jpg/Files/images/den_bezpechnogo_nternetu_/20220208_133808.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi