• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський тиждень права у школі

Всеукраїнський тиждень права у школі

2019-12-08

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватися у величезному потоці інформації. У закладі організовані заходи з питань реалізації і захисту прав людини. У школі була оформлена виставка юридичної літератури « Шляхами правових знань». Перегляд та обговорення відеороликів учнями початкових класів « Права та обов’язки» мали на меті ознайомити не тільки з правами , а й зупинилися на обов’язках, які учні мають виконувати. Вчителі закликали робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим. Тематичний урок у 9 класі , проведений вчителем правознавства « Закон про протидію дискримінації» мав на меті запобігти дискримінації та насильству в школі, у суспільстві. Дуже активно пройшов пізнавально – розважальний конкурс « Знай закон змолоду», що мав на меті ознайомити учнів з окремими статтями Конвенції про права дитини, виховувати у дітей переконання у важливості сумлінного ставлення до своїх прав та обов’язків, сприяти прагненню внести свій вклад в розвиток України як демократичної та правової держави.

Вчителями української мови та літератури було проведено написання диктанту на тему 5-7 класи « Ми всі рівні, хоча й різні», « Права дитини –історія і сучасність» 8-9 класи. Відмінно написали диктант Калашнікова Т., Мирончук В., Супрунюк І..

Диспут « Виконуй обов’язки, поважай закон» , який відбувся в 8 класі мав на меті розширити знання учнів про їх права та обов’язки, сформувати розуміння значення важливості прав і обов’язків у житті людини та виховувати в учнів почуття відповідальності. Для більш широкого розуміння прав дитини у 6 класі проведена вікторина « Чи знаєте ви свої обов’язки?».

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів в правовому крузі, розширенню своїх базових правових знань, формують вміння співвідносити в життя норми моралі та права, застосовувати правові знання у повсякденному житті.

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi