Єднання заради Незалежності

2019-01-22

1

У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.

Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. І хоча соборна Україна проіснувала зовсім недовго, Акт злуки УНР із ЗУНР і факт підписання документа мали велике історичне значення. Українці заманіфестували перед усім світом про неподільність українських земель та солідарність свого народу.

У 1990 році з нагоди 71-ї річниці проголошення Акту Злуки між Києвом і Львовом українці вирішили утворити живий ланцюг єднання "Українська хвиля". Така традиція прижилася та з року в рік вона повторюється в багатьох містах сучасної України.

Про цю подію говорили сьогодні учні під час інформаційної хвилинки «Україна Соборна» ( 9-7 класи). Учні 5 класу провели розмову у колі « Діти єднають Україну», а у 7 класі відбувся урок мужності « День Соборності України»,3 клас на уроці соборності « Єднання заради Незалежності» переглянув документальний фільм про становлення незалежності. Учні школи познайомилися з книжковою виставкою « Усе це моя країна із гордим ім’ям – Україна», підготовлену зав бібліотекою Мокрою О.В.

2

Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi