Ой, радуйся,земле!

2019-01-18

Різдво Христове – це красиве і наповнене звичаями та традиціями свято , яке заведено зустрічати на Україні. Три гарних празники прийшло до нас у січні : Різдво, Старий Новий рік, Водохреща. Кожне свято має свої традиції.

І ось учні школи разом з педагогом – організатором Гудимою І.А.підготували новорічно – різдвяне дійство « Ой, радуйся, земле!». Всі присутні слухали та підспівували колядки, які виконували гурти колядників: вірш « Різдво» читав Порученко Р.,вірш « Коляда» Гурник М., учні 3 та 4 класів виконали колядку « На Різдвяні свята всі ми радіймо…», « Нова радість стала» .( Мирончук В. та Дарина, Супрунюк І.),

« Ой , у полі , полі « ( Забрідня Христина, Довгалюк Софія,Забрідня Ангеліна),

« Коляда»(Мирончук І. та Тетяна),« Добрий вечір тобі пане господарю» ( 6 клас)

« Україна колядує» ( Мирончук Даша, Мирончук Олександра, Маркович Софія).

На Щедрий вечір ходили гурти ряджених. Вони замовляли на гарний , високий врожай, достаток і добробут в родині. Тому і в нас звучали щедрівки у виконані :

«Ой, сивая та і зозуленька» (Лемещук Іванна, Чучман Анна, Прос Діана),

« Щедрик , щедрик, шедрівочка» ( у виконанні учнів 9, 8 класів),

« Щедрівочка» (Федорович Соломія).

Вранці першого дня Старого нового року хлопчаки нашого села ходили засівати будинки односельчан, віншуючи щастя та удачу дому. А нам у школі засіяли :Бай Іван, Міщук Артем, Порученко Арсен, Попович Олексій, Перетятко Юрій, Мирончук Артем, Олійник Роман, Маркович Роман.

З Різдвом Христовим, Україно!
В зимові радісні свята
Хай кожен дім, кожна родина
Відчують благодать Христа.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi