• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Еколого - літературний круїз " Водно - болотні угіддя, вода і життя - нероздільні!"

Еколого - літературний круїз " Водно - болотні угіддя, вода і життя - нероздільні!"

2021-02-03

/Files/images/ak/зображення_viber_2021-02-04_19-47-19.jpg З метою формування екологічної свідомості підростаючого покоління, усвідомлення важливості та необхідності охорони природних ресурсів рідного краю у філії Михайлівська ЗОШ І-ІІ ст. Крупецької ЗОШ I-IIIст. 2 лютого 2021 здобувачі освіти долучилися до святкування Всесвітнього дня водно – болотних угідь та провели ряд тематичних заходів.

У школі було проведено конкурс малюнків « Мешканці боліт», еколого – літературний круїз «Водно – болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!» , віртуальна подорож «Водні ресурси нашого краю».

Еколого - літературний круїз «Водно – болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!» було проведено для здобувачів освіти 7класу вчителем біології Селевонюк С.В.. Мета проведення – привернення уваги населення до проблем охорони водно – болотних угідь, формування у підростаючого покоління уявлення про унікальні цінності ВБУ, розвиток дбайливого ставлення до природи свого краю. У заході взяли участь дві команди: «Паросток» і «Капітошка ».

Еколого – літературний круїз проходив по зупинках. На станціях діти складали асоціативний кущ до слова вода, із розсипаних слів складали прислів’я , команди відгадували загадки про водно – болотні об’єкти.

Учасники складали пам’ятки,щодо раціонального використання і збереження водно – болотних угідь, показували на карті моря, річки України та водні об’єкти рідного краю, учасники заспівали пісні про воду. Після виконаних завдань вирушили до станції «Флора і фауна боліт», де із картинок рослин і тварин визначали тих, які мешкають у болоті та підписували їх назви.

Перемогу у конкурсах здобула команда «Капітошка». Учасники команд отримали призи за І і ІІ місця і море позитивних емоцій.

У конкурсі малюнків «Мешканці боліт і водойм» взяли участь здобувачі освіти 1-9 класів, де презентували свої роботи.

Для _5-9 класів було проведено віртуальну подорож «Водні ресурси нашого краю», яка демонструє красу водно-болотних угідь з висоти пташиного польоту. Під час заходу діти ознайомилися з актуальними екологічними проблемами та звернули увагу на важливість збереження даних угідь .

/Files/images/ak/зображення_viber_2021-02-04_19-47-40.jpg/Files/images/ak/зображення_viber_2021-02-04_19-47-47.jpg/Files/images/ak/зображення_viber_2021-02-04_19-47-57.jpg/Files/images/ak/зображення_viber_2021-02-04_19-48-07.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi