Тиждень правових знань

2019-10-22

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня

орієнтуватись у величезному потоці інформації. Тому в філії Михайлівська ЗОШ І-ІІст. щорічно проводиться тиждень правових знань,який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно - орієнтованого

підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у

нестандартних ігрових ситуаціях.

В рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини. У школі була оформлена виставка правової літератури «Шляхом правових знань», пройшли години спілкування на тему « Чи знаєш ти свої права та обов’язки?» у 5-6 класах. Для учнів 9класу було проведено тематичний урок «Світ юридичних професій». Учні переглянули відеоролик на правову тематику.

Між учнями 8 –9 класів вчитель історії та правознавства Серватович І.В. провів правову гру « Юні правознавці» Перемогу отримала команда «Республіка» ( капітан Калашнікова Т.)

21 жовтня 2019 року пройшла вікторина “Ми юні правознавці”.(7-9кл.) Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників. Переможці – Маркович А. (7кл.),Мирончук В.( 8 кл.), Мирончук К. (9кл.).

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства.

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi